Negrese
Ai nevoie de: 150 g unt, 250 g zahar, 3 oua mari, 1 esenta vanilie, un praf de sare, 1 praf de copt, 250 g faina, 125 g cacao, 125 g caramele
Cum procedezi: Topesti untul, il dai deoparte de pe foc, adaugi zaharul putin cate putin amestecand cu un tel (sau cu mixerul; eu am folosit telul). Adaugi apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia. Adaugi apoi putina sare si praful de copt. La urma incorporezi usor faina si cacaua.
Captusesti o tava de copt cu hartie de copt (sau cu folie de aluminiu), ungi hartia cu putin ulei; torni compozitia in tava. Asezi apoi caramelele peste aluat. Dai tava la cuptorul incins si le coci la 165 grade Celsius pentru 30 minute (faci testul cu scobitoarea).
Lasi sa se raceasca in tava; apoi tai negresa in patrate.
Eu am lasat-o sa se raceasca cam 25-30 minute; era inca calda cand am taiat-o, dar nu a fost nicio problema.
Si iata rezultatul!
Pentru mai multe idei dulci, va invit sa-mi vizitati site-ul Retete Dulci
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu