Bine ai venit pe blogul meu, un blog dulce, blogul web site-ului Retete Dulci, un site cu retete de prajituri de toate felurile, retete culinare dulci, sfaturi si idei, forum, etc.
RSS

Tort de inghetata cu zmeurica

Iata o reteta racoritoare de tort, numai bun de pregatit in perioada asta calduroasa de vara. Eu am folosit zmeurica (adica zmeura mai mica), dar puteti folosi ce fructe rosii va plac voua (cirese, visine, capsuni, coacaze, etc.)

Reteta:
Tort de inghetata cu zmeurica

Ai nevoie de:
- inghetata de vanilie inmuiata usor,
- inghetata de ciocolata inmuiata usor,
- niste zmeurica (cam 250 g), 2 linguri zahar pudra vanilat,
- topping de ciocolata,
- bezele sfaramate (cam 10 bezele roz si galbene la culoare),
- blat de pandispan cumparat ("Piscot rotund pentru tort" de vanilie)

Cum procedezi:
1. Captusesti o forma de chec (cu marginile ondulate) sau orice forma preferi tu, cu folie alimentara (folia sa depaseasca marginile tavii).

2. Din zmeurica, opresti cateva pentru servit. Restul de zmeurica o pasezi putin impreuna cu 2 linguri zahar pudra vanilat.

3. Tai blatul in cubulete (daca folosesti tava ca a mea, ai nevoie de 1 si 1/2 foaie de blat) mai mari sau mai mici, dupa preferinta.

4. In tava pregatita, pui un strat de inghetata de vanilie, deasupra intinzi jumatate din pasta de zmeurica (o apesi putin cu o furculita, ca sa intre in inghetata). Peste, asezi cubulete de blat, pe verticala. Apoi intinzi un strat de ingehtata de ciocolata peste care pui topping de ciocolata (mai mult sau mai putin, dupa preferinta).

5. Peste stratul de inghetata pui bezelele zdrobite, apoi inca un strat de inghetata de vanilie, restul de zmeurica si restul de cubulete de blat, asezate de aceasta data pe orizontala, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii. Peste blat se mai pune niste topping.

6. Se acopera tortul cu o folie alimentara si se da la congelator pana se intareste (minim 6 ore; eu l-am lasat cam 1 zi).

7. Dupa ce s-a intarit, se da folia deoparte si se rastoarna tortul pe un platou. Se pastreaza in congelator, invelit in folie alimentara.

Cam asta e! Foarte usor de facut. Mai greu e sa rezisti sa-l tii la congelator pana se intareste!

Reteta o gasiti si aici.

Pentru mai multe idei dulci va invit pe Retete Dulci!

7 comentarii:

Anne spunea...

arata delicios si bine!

Elena spunea...

Multumesc! Intr-adevar, e delicios!

kity spunea...

SUPER tortulet.
Pupici dulici!

kity spunea...

aaa ...mi-am facut cont pe retetedulci cum pot posta retete

John spunea...

Wow, that is BEAUTIFUL!!!!

Elena Mates spunea...

Va multumesc pentru aprecieri!
Kity, dupa ce te autentifici pe site, in partea dreapta sus sunt niste link-uri, printre care si "Adauga reteta"! De acolo poti posta pe site retetele tale!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Trimiteți un comentariu