Bine ai venit pe blogul meu, un blog dulce, blogul web site-ului Retete Dulci, un site cu retete de prajituri de toate felurile, retete culinare dulci, sfaturi si idei, forum, etc.
RSS

Tort festiv cu mousse de ciocolata

Cu ocazia zilei de nastere a mamei am pregatit un tort festiv, usor, cu gust foarte fin. Foarte usor de preparat, necesita timp pana se intaresc straturile de mousse de ciocolata, dar merita tot efortul.
Daca doriti sa preparati un tort care sa multumeasca si cele mai pretentioase gusturi, atunci acest tort cu mousse de ciocolata este ideal.

Tort festiv cu mousse de ciocolata
Ingrediente:
Blat: 60 g alune prajite macinate, 100 g zahar pudra(5 linguri), 1 lingura cacao, 4 albusuri, un praf de sare
Mousse de ciocolata alba: 125 ml smantana dulce lichida, 200 g ciocolata alba, 5 g gelatina, 300 ml frisca lichida neindulcita
Mousse de ciocolata neagra: 275 ml smantana dulce lichida, 350 g ciocolata de menaj amaruie, un pliculet gelatina, 220 ml frisca lichida neindulcita

Cum procedezi:
Blat: Intr-un vas mic se amesteca impreuna alunele macinate cu 3 linguri zahar si cacaua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga cele 2 linguri de zahar ramase si s emai bate ca pentru bezea pana se intareste bine spuma. Peste bezea se adauga amestecul de alune si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda detasabila captusita pe fund cu hartie de copt unsa cu ulei. Forma se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius pentru 15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca blatul.
Mousse de ciocolata alba: In timp ce se raceste blatul, se prepara mousse-ul de ciocolata alba. Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece. Smantana se pune la incalzit pe foc mediu-mic; dupa ce s-a incalzit, se pune ciocolata taiata bucati si se amesteca pana se topeste. Dupa ce s-a topit ciocolata, se da deoparte de pe foc, si se lasa sa se raceasca putin. Cand amestecul este doar caldut, se adauga gelatina si frisca batuta.
Se indeparteaza foaia de copt de pe blatul de tort racit. Aceeasi forma detasabila se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza blatul in forma. Peste blat se intinde crema alba. Se acopera forma cu folie si se da la rece pana se intareste, de preferabil se lasa peste noapte.
Mousse de ciocolata neagra se prepara a doua zi, exact ca mousse-ul de ciocolata alba. Crema va fi lichida, insa se va intari la frigider.
Se scoate forma din frigider, se toarna crema de ciocolata si se da din nou la rece pana se intareste, de preferabil sa se lase peste noapte.
Dupa ce s-a intarit, se scote din frigider, se desface forma si se aseaza tortul pe un platou. Se indeparteaza folia. Se pudreaza din abundenta cu cacao pudra.

Pentru mai multe idei dulci, va invit pe Retete Dulci!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu