Bine ai venit pe blogul meu, un blog dulce, blogul web site-ului Retete Dulci, un site cu retete de prajituri de toate felurile, retete culinare dulci, sfaturi si idei, forum, etc.
RSS

Tort festiv cu piscoturi si crema de oua

Ieri a fost o zi speciala pentru mine, s-au implinit 3 ani de cand mi-am gasit jumatatea. Ca sa sarbatorim evenimentul, si cum nu prea am avut timp sa fac un tort foarte elaborat, m-am gandit sa "incropesc" ceva din piscoturi si crema. Astfel, a iesit un tort superb, foarte fin la gust si, de ce nu, aspectuos... mai ales ca l-am ornat amandoi.

Reteta Tort festiv cu blat de piscoturi si crema de oua
Ingrediente:
250 g piscoturi, 250 g ciocolata amaruie, 500 ml smantana dulce, 100 g zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 4 galbenusuri, 300 ml frisca lichida, 1 pliculet(10 g) gelatina, cacao pudra

Mod de preparare:
1. Se pune pe baie de aburi 250 g ciocolata amaruie impreuna cu 150 ml smantana dulce. Se lasa sa se topeasca ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza crema.

2. Se captuseste cu 2 straturi de folie alimentara o forma rotunda de tort (cu fundul detasabil). Pe fundul tavii se aseaza un strat de piscoturi, care, se trec mai intai prin cafea. Peste piscoturi se toarna 1/2 din crema. Se intinde crema astfel incat sa acopere complet piscoturile. Peste crema se intinde inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi se intinde restul de crema. Forma se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 1 ora, ca sa se intareasca crema.

3. Intre timp se pregateste crema de ou ("custard" in engleza). Intr-o oala pentru sos, se amesteca zaharul pudra, zaharul vanilat si smantana dulce. Se pune oala pe foc mic si se lasa 2-3 minute, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se da deoparte.

4. Se bat usor cele 4 galbenusuri. Peste ele, se adauga in fir subtire, batand in continuare, amestecul de smantana. Compozitia rezultata se pune pe foc mic pentru aproximativ 4 minute, amestecand continuu, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se transfera in alt vas si se da la rece, cam 1 ora, sa se raceasca complet.

5. Frisca lichida (sau smantana pentru frisca) se bate frisca. Se incorporeaza in crema de ou racita. Peste 3-4 linguri de apa calda se presara pliculetul de gelatina. Se amesteca cu o furculita pana se dizolva gelatina, apoi se incorporeaza in crema. Crema se intinde apoi peste "blatul" din forma. Se acopera forma din nou si se da la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte ca sa se intareasca.

6. Dupa ce s-a intarit, se desfac marginile formei, se transfera tortul pe platou, se taie cu un foarfece folia alimentara si se decoreaza dupa preferinta.

Pentru mai multe idei dulci, va invit pe ReteteDulci.ro

9 comentarii:

kity spunea...

foarte dragalas tortu

Elena spunea...

Este si foarte gustos!

Anca spunea...

BUNA ELENA MA BUCUR SA TE CUNOSC :0)
ARAT DELICIOS SAI VA DORESC MULTI ANI INPREUNA DACA ITI FACE PLACEREA TE ASTEAPTA NISTE PREMI LA MINE PE BLOG

Marcela S. spunea...

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Pupici.

carnetul de retete spunea...

La Multi Ani ! Bonne Année !

Elena spunea...

Multumesc tuturor pentru urari! Imi pare rau ca nu v-am raspuns mai devreme, dar am avut un accident si sunt cu piciorul in ghips si de-abia acuma am avut acces la Internet.
Va multumesc din nou si va urez un an nou mai bun ca 2009, sa fiti sanatoase, iubite, si sa aveti intotdeauna pe cei dragi langa voi. Pupici dulci

Anonim spunea...

Te-ai facut bine?

Anca spunea...

Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....

si sper sa te simti mai bine;)

. spunea...

După ce am văzut o postare pe internet a lui Jenna din SUA care spunea cum a fost ajutată de Dr. DAWN, am decis să-l contactez pentru ajutor pentru că nu aveam de ales, tot ce îmi doream era să-mi recuperez iubitul și fericirea. Spre cea mai mare surpriză a mea iubitul meu a venit acasă în genunchi că ar trebui să găsesc un loc în inima mea să-l iert, am fost cu adevărat uimit și șocat când iubitul meu a îngenuncheat cerșind iertare și să-l accept înapoi. Sunt foarte lipsit de expresii și nu știu cât de mult să vă transmit aprecierea mea Dr. DAWN. Ești un Dumnezeu trimis să restaureze o relație ruptă, iar acum sunt o femeie veselă. datele lui de contact sunt Whatsapp +2349046229159 dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu