Bine ai venit pe blogul meu, un blog dulce, blogul web site-ului Retete Dulci, un site cu retete de prajituri de toate felurile, retete culinare dulci, sfaturi si idei, forum, etc.
RSS

Inghetata cu gust intens de ciocolata

Va invit sa-i rasfatati pe cei dragi cu o inghetata de casa cu gust intens de ciocolata. Este atat de densa si cremoasa incat este un deliciu perfect pentru zilele de vara.

Iata reteta: Inghetata de ciocolata

Ai nevoie de: 1 cana zahar, 3 oua mari, 1 cana cacao, 1 si 1/2 cana lapte, 1 cana smantana, 1 lingurita esenta de vanilie

Cum se prepara:
1. Se amesteca foarte bine, cu blenderul sau cu mixerul, zaharul impreuna cu ouale si cacaua. Daca folositi cacaua de foarte buna calitate, puneti doar 175 g cacao.

2. Punem la incalzit laptele. Dupa ce s-a infierbantat, il turnam usor, putin cate putin, peste compozitia din bol si amestecam in continuare pana se incorporeaza laptele.

3. Punem compozitia intr-o oala pe care o punem pe foc mic. Amestecam constant pana incepe sa se ingroase. Nu trebuie sa o lasam sa fiarba.

4. Dam oala deoparte, iar compozitia o punem intr-un alt vas si o lasam sa se raceasca putin (cam 15 minute).

5. Dupa ce s-a racit putin, incorporam in crema esenta de vanilie si smantana. Crema se subtia si va capata o consistenta cremoasa.

6. Acoperim vasul si-l dam la rece, la frigider, ca sa se raceasca complet. Crema se poate lasa si peste noapte la rece. Cu cat crema e mai rece, cu atat va iesi inghetata mai bine.

7. Scoatem bolul de la congelator (pe care l-am tinut la congelator timp de 8-12 ore) si-l asezam pe o suprafata plana. Turnam crema in aparat.
Dam drumul la aparat si procedam conform instructiunilor fiecarui aparat. Eu l-am setat la 30 minute.

8. Dupa ce s-a terminat de amestecat inghetata cu aparatul, punem inghetata rezultata intr-o forma pe care o putem da pentru cel putin 2 ore la congelator pentru a avea o inghetata solida. Eu am lasat-o cam 5 ore la cogelator inainte de a o servi.

Va recomand din tot sufletul sa incercati aceasta reteta!

Daca nu aveti acasa un aparat special pentru preparat inghetata, va sfatuiesc sa cititi articolul: Cum se prepara inghetata daca nu ai aparat special.

Pentru mai multe idei dulci, va invit pe Retete Dulci.

1 comentarii:

Anonim spunea...

mie cam mia placut dar nu era asa de buna era un pic rece oare de ce???????????????????

Trimiteți un comentariu