Bine ai venit pe blogul meu, un blog dulce, blogul web site-ului Retete Dulci, un site cu retete de prajituri de toate felurile, retete culinare dulci, sfaturi si idei, forum, etc.
RSS

Scrijele - mere uscate

Fructele deshidratate sunt foarte bune de papat atunci cand e rece afara. Cautand prin magazine mere uscate (deshidratate) si negasind, mi-am cumparat de pe Internet un aparat de deshidratat fructe si legume.
Primul lucru pe care l-am facut cu acest aparat a fost sa usuc mere. O minunatie!

Reteta Mere Uscate
1. Se iau cateva mere sanatoase (fara codite), se spala bine, se taie in felii groase cam de aproximativ 1/2 cm.
2. Feliile se scufunda in apa clocotita pentru 2 minute (asa isi pastreaza si culoarea alba, si continutul nutritiv).
3. Se scot din apa, se aseaza pe servete absorbante ca sa se scurga de apa. Apoi, se aseaza pe placile de uscare ale uscatorului si se da drumul la aparat.
4. Uscarea fructelor dureaza aproximativ 8 ore (eu am mai oprit aparatul, iar l-am deschis) in functie de grosimea fructelor. In timpul uscarii se recomanda ca placile de uscare sa se schimbe intre ele, deoarece fructele de pe placa de jos se usuca mai repede decat fructele de pe placa de sus.
5. Fructele uscate si racite se pastreaza in borcane inchise etans.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Buna! Suna foarte interesant treaba cu deshidratatul, dar uitandu-ma dupa un asemenea aparat am vazut ca are 3000W ( fata de 2000W un gratar electric pe care-l folosesc 30 de minute pe zi si care tot se simte la factura ). Daca e sa-l las 8 ore la 3000W suna cam piperat. Intrebarea este ... cat consuma cu adevarat?
Multumesc!

Elena spunea...

Buna, Aparatul meu consuma 250W si sincer nu s-a simtit la factura de curent; probabil pentru ca e un aparat de uz casnic si consuma cam cat un monitor cu tub. Eu l-am cumparat de pe Internet:tvproducts.ro/uscator-de-fructe.html
Sunt foarte multumita de cum mi-au iesit merele. Nu fac reclama la acest uscator de fructe, eu sunt doar incantata ca am gasit de cumparat un aparat de uscat mere!
Iti multumesc ca ai intrat pe blogul meu!

Anonim spunea...

Eu le usuc ori direct in cuptor de aragaz, cu flacara data la minim si cu usa intredeschisa, pentru evacuarea aburilor.

Elena spunea...

Si cam cat le tii in cuptor? Eu sincer nu am incercat niciodata in cuptor si recunosc ca nu m-am gandit la aceasta solutie :D

Unknown spunea...

Felicitari pentru blog ! Indeosebi pentru poze sunt excelente !Incerc si eu , dar nu reusesc sa apar indexat in google.

Blogul meu :
http:/gratarelectric.blogspot.com

Anonim spunea...

Nu scrieti prostii !! Cum sa consume 3000 W !! Ce e fabrica de prelucrare ? Maxim 250-300 W doar sunt pt. uz casnic .

Anonim spunea...

Vara se pot usca la soaresau in podul caselor care sunt invelote cu tabla.asa facea bunica mea si ieseau excelente. Asa nu mai cosumati nici nici curent nici gaz.Dar dureaza mai mult timp,cateva zile.

Anonim spunea...

După ce am văzut o postare pe internet a lui Jenna din SUA care spunea cum a fost ajutată de Dr. DAWN, am decis să-l contactez pentru ajutor pentru că nu aveam de ales, tot ce îmi doream era să-mi recuperez iubitul și fericirea. Spre cea mai mare surpriză a mea iubitul meu a venit acasă în genunchi că ar trebui să găsesc un loc în inima mea să-l iert, am fost cu adevărat uimit și șocat când iubitul meu a îngenuncheat cerșind iertare și să-l accept înapoi. Sunt foarte lipsit de expresii și nu știu cât de mult să vă transmit aprecierea mea Dr. DAWN. Ești un Dumnezeu trimis să restaureze o relație ruptă, iar acum sunt o femeie veselă. datele lui de contact sunt Whatsapp +2349046229159 dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu